A szerdai eredményhirdetésen a Széll Tamás
vezette magyar csapat lett a negyedik,
1565 ponttal, 16 ponttal lemaradva a
bronzérmes Izland mögött.
A második Norvégia (1600 pont), a nyertes USA (1644
pont) lett.
Fantasztikus hír, hogy a magyar csapat által feltálalt hústál
különdíjat kapott
a Bocuse d'Or zsűrijétől.
A zsűri különösen magas ponttal értékelte a
magyar csapat teljesítményét,
az íz és főzési technika / a tálalás / a földrajzi
sajátságosság és eredetiség értékelése során.
A lyoni döntő első versenynapján,
rendkívül erős mezőnyben küzdő magyar csapat
teljesítményének elismerése egyben
kedvező nemzetközi visszaigazolás
a magyar gasztronómia terén az utóbbi években
tapasztalható fejlődésről is.
Az idén 30. születésnapját ünneplő, kétévente
megrendezett gasztronómiai megmérettetés,a Bocuse d’Or zsűrije a magyar
csapatnak ítélte a negyedik helyet.
A
verseny európai döntőjét korábban megnyerő Széll Tamásnak és csapatának
most a világ minden tájáról érkező 23 élvonalbeli séffel és csapatával
kellett felvennie a versenyt, és a nemzeti gasztronómiai sajátosságokra is
hangsúlyt fektetve elkészítenie a rendelkezésre álló 5 óra 35 perc alatt a
bresse-i csirkére épülő hústálat és a vegán tányértémát.
A
magyar csapat teljesítménye különösen annak fényében egyedülálló, hogy
soha egyetlen nemzetnek nem sikerült még ilyen rövid idő alatt ilyen
hatalmas előrelépést elérnie.
A
24 tagú mezőnyből számos ország már a verseny kezdete óta részt vesz a
megmérettetésben, az éremtáblázat első öt helyezettje birtokolja az összes
érem nagyjából négyötödét.
Ezzel
szemben Magyarország mindössze harmadik alkalommal indult a versenyen –
2013-ban Széll Tamás 10., Molnár Gábor 2015-ben 13. lett –, és több évtizedes
hátrányt hat év alatt ledolgozva érte el ezt a kimagasló szakmai
eredményt.
Bár
Magyarország még csak harmadszor vett részt a Bocuse d’Or világdöntőjén,
idén, zsinórban harmadszor is a magyar csapat plakátja kapta a legtöbb
közönségszavazatot.
A
győztes, a magyar erdő hangulatára épülő plakátot a Network 360 Reklámügynökség
készítette Ruszthy Dávid art director és Sárosi Zoltán fotós
közreműködésével.
Az
eredmény nemcsak Széll Tamás és csapata – Szabó Kevin commis, Vomberg
Frigyes coach, Hamvas Zoltán elnök és a felkészülést segítő Szulló Szabina
–tehetségének és kitartó munkájának elismerése. Megerősítést jelent ez a
helyezés a hazai alapanyagok, borok ugrásszerű fejlődésének és azoknak az
erőfeszítéseknek is, amelyek a magyar gasztronómia terén történtek az
elmúlt években.
Magyarország
a világdöntős helyezésével és az európai döntő tavalyi megnyerésével megkerülhetetlen
helyet vívott ki magának Európa és a világ gasztronómiai térképén.
Az
elismerés újabb lendületet adhat annak a fejlődésnek, amely a hazai
vendéglátást jellemezte a közelmúltban, és irányt mutat a magyar
gasztronómia következő generációja számára is.
A szerdai eredményhirdetésen a Széll Tamás vezette magyar csapat lett a negyedik,
1565 ponttal, 16 ponttal lemaradva a bronzérmes Izland mögött.
A második Norvégia (1600 pont), a nyertes USA (1644 pont) lett.
Fantasztikus hír, hogy a magyar csapat által feltálalt hústál különdíjat kapott
a Bocuse d'Or zsűrijétől.
A zsűri különösen magas ponttal értékelte a
magyar csapat teljesítményét,
az íz és főzési technika / a tálalás / a földrajzi sajátságosság és eredetiség értékelése során.
A lyoni döntő első versenynapján, rendkívül erős mezőnyben küzdő magyar csapat
teljesítményének elismerése egyben kedvező nemzetközi visszaigazolás
a magyar gasztronómia terén az utóbbi években tapasztalható fejlődésről is.
az íz és főzési technika / a tálalás / a földrajzi sajátságosság és eredetiség értékelése során.
A lyoni döntő első versenynapján, rendkívül erős mezőnyben küzdő magyar csapat
teljesítményének elismerése egyben kedvező nemzetközi visszaigazolás
a magyar gasztronómia terén az utóbbi években tapasztalható fejlődésről is.
Az idén 30. születésnapját ünneplő, kétévente
megrendezett gasztronómiai megmérettetés,a Bocuse d’Or zsűrije a magyar
csapatnak ítélte a negyedik helyet.
A
verseny európai döntőjét korábban megnyerő Széll Tamásnak és csapatának
most a világ minden tájáról érkező 23 élvonalbeli séffel és csapatával
kellett felvennie a versenyt, és a nemzeti gasztronómiai sajátosságokra is
hangsúlyt fektetve elkészítenie a rendelkezésre álló 5 óra 35 perc alatt a
bresse-i csirkére épülő hústálat és a vegán tányértémát.
A
magyar csapat teljesítménye különösen annak fényében egyedülálló, hogy
soha egyetlen nemzetnek nem sikerült még ilyen rövid idő alatt ilyen
hatalmas előrelépést elérnie.
A
24 tagú mezőnyből számos ország már a verseny kezdete óta részt vesz a
megmérettetésben, az éremtáblázat első öt helyezettje birtokolja az összes
érem nagyjából négyötödét.
Ezzel
szemben Magyarország mindössze harmadik alkalommal indult a versenyen –
2013-ban Széll Tamás 10., Molnár Gábor 2015-ben 13. lett –, és több évtizedes
hátrányt hat év alatt ledolgozva érte el ezt a kimagasló szakmai
eredményt.
Bár
Magyarország még csak harmadszor vett részt a Bocuse d’Or világdöntőjén,
idén, zsinórban harmadszor is a magyar csapat plakátja kapta a legtöbb
közönségszavazatot.
A
győztes, a magyar erdő hangulatára épülő plakátot a Network 360 Reklámügynökség
készítette Ruszthy Dávid art director és Sárosi Zoltán fotós
közreműködésével.
Az
eredmény nemcsak Széll Tamás és csapata – Szabó Kevin commis, Vomberg
Frigyes coach, Hamvas Zoltán elnök és a felkészülést segítő Szulló Szabina
–tehetségének és kitartó munkájának elismerése. Megerősítést jelent ez a
helyezés a hazai alapanyagok, borok ugrásszerű fejlődésének és azoknak az
erőfeszítéseknek is, amelyek a magyar gasztronómia terén történtek az
elmúlt években.
Magyarország
a világdöntős helyezésével és az európai döntő tavalyi megnyerésével megkerülhetetlen
helyet vívott ki magának Európa és a világ gasztronómiai térképén.
Az
elismerés újabb lendületet adhat annak a fejlődésnek, amely a hazai
vendéglátást jellemezte a közelmúltban, és irányt mutat a magyar
gasztronómia következő generációja számára is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése