HŰSÍTŐ KÁVÉ ÉS DESSZERT EGYBEN –
Kárai Dávid, az Íz Huszár alapító bloggerének jegeskávé-költeménye győzött a Nespresso blogger jegeskávé-receptversenyén
Mivel frissítsük magunkat a legnagyobb hőségben is úgy, hogy sem a kávézás, sem a hűs finomságok élményéről ne kelljen lemondanunk? Ebben siettek segítségünkre aNespresso és hazánk kedvenc bloggerei. A Nespresso két limitált kiadású, mediterrán életstílus által inspirált kávéőrleményével, a bloggerek (Kárai Dávid – Íz Huszár, Breakfast Lover Lili, Sass Dani, 11 Ground, Zizi kalandjai, Kisflanc, Szotyi művek és a Wander.Food.Wonder) pedig az általuk megálmodott jegeskávé-különlegességekkel csempészték be otthonunkba a nyarat. A bloggerek jegeskávé-receptversenyét végül Kárai Dávid, az Íz Huszár alapító bloggere nyerte Tiramisu Iced Lattéjával.
A Nespresso idei nyári újdonságai, a speciálisan jegeskávék készítéséhez tervezett limitált kiadású kávéőrlemények izgalmas jegeskávé-kreációk alapját adták. Az Intenso on Ice kávé teltségét, gabonás és kakaós jegyeit, intenzív, pörkölt lecsengését használta ki receptjeiben Sass Dani, Wonder.Food.Wander, Kisflanc és Zizi kalandjai. A Leggero on Ice gyümölcsös, citrusos jegyeit, hosszú lecsengését, lágy textúráját pedig Szotyi művek, Kárai Dávid – Íz Huszár, 11 Ground és Breakfastlover Lili kávékölteményei hangsúlyozták.
A különleges kávéreceptek összetevői között szerepelt a tonik, a tonkabab, a levendula, a kókusz, a banán, a csokoládé, a keksz és még számos más finomság is.
A jegeskávé-receptverseny során megannyi szavazat érkezett az egyedi jeges receptekre. A bloggerverseny ezüstérmese végül Breakfast Lover Lili és az általa készített Jeges-csokoládés Caffé al Cocco lett. A versenyt Kárai Dávid, az Íz Huszár alapító bloggere és valódi nyári, akár desszertként is fogyasztható kávéja, a Tiramisu Iced Latte recept nyerte. A bloggerek a kapszulák mellett a Nespresso kiegészítőit használták a kávékülönlegességük megalkotásához.
NESPRESSO JEGESKÁVÉ BLOGGERVERSENY –
-
DÖNTŐSÖK RECEPTJEI
KÁRAI DÁVID – ÍZ
HUSZÁR:
TIRAMISU ICED
LATTE
Hozzávalók:
-
1 db Nespresso Leggero on Ice kávékapszula
-
4-5 db jégkocka
-
1,5 dl hideg tej
-
2-3 csepp
mandulakivonat
-
1 dl hideg
tejszín
-
1 evőkanál
mascarpone
-
1 evőkanál
porcukor
-
cukrozatlan
kakaópor a tetejére
-
1 db babapiskóta
díszítéshez
A jégkockát hideg pohárba tesszük, majd ráfőzünk egy
adag espressot a Leggero on Ice őrleményből. Shakerbe tesszük, összerázzuk,
majd ha lehűlt, egy másik pohárba átszűrjük.
A lehűtött kávéhoz hozzákeverjük a tejet és a
mandulakivonatot.
A tejszínt majdnem teljesen kemény habbá verjük, majd
hozzákanalazzuk a mascarpone-t, ízlés szerint édesítjük és az egészet kemény
habbá verjük.
Habzsákba töltjük és a hideg kávéra nyomjuk. A hab
tetejét megszórjuk kakaóval és babapiskótával kínáljuk.
BREAKFAST LOVER
LILI:
JEGES-CSOKOLÁDES CAFFÉ AL COCCO
Hozzávalók:
1 db Nespresso Leggero on Ice kapszula (40 ml)
1 marék jég
2 evőkanál csokiszósz
1 dl sűrű kókusztej
Elkészítés:
Egy receptes pohár aljára öntjük
a csokiszószt, majd teletesszük a poharat jégkockákkal.
Ráöntjük a sűrű kókusztejet.
Lefőzzük egy kis pohárba az
espressot és ízlés szerint cukrot keverünk bele, majd az italunk tetejére öntjük.
Már nincs sok hátra a nyárból! Fedezze fel a kávézás új dimenzióját a Nespresso limitált kiadású jegeskávéival és készítse el Ön is a nyertes recepteket! Az Intenso on Ice és a Leggero on Ice őrlemények duopackban már csak rövid ideig elérhetők a Nespresso Boutique-okban és online a www.nespresso.com weboldalon.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése