2016. november 1., kedd

1,3 millió dollárt fizet a Michelin-csillagos szakács




Barry Brett még 2015 februárjában ment el a feleségével 
a többszörösen díjazott, Michelin-csillagos éttermet is üzemeltető világhírű francia séf, 
Daniel Boulud egyik éttermébe,
 a New York-i db Bistro Moderne nevű helyre (képünkönn)
 Coq au vint, azaz vörösboros kakast rendelt, 
de néhány falat után azt érezte, hogy valami fennakadt a torkán. 
Annyira fájt, hogy nem sokkal később el kellett mennie az étteremből.
A most zajló perben benyújtott orvosszakértői iratok szerint
 a dolog, ami fennakadt Barry Brett torkán, egy 2,5 centis drót volt, 
ami egy olcsó, grillrácsok tisztítására használt drótkeféből esett ki. 
A sebészi vélemény szerint a drót szakszerű beavatkozás nélkül 
- a közvetlen sérüléseken túl - nagyon súlyos fertőzést is okozhatott volna
 Brett torkában és emésztőrendszerében.
Daniel Boulud (balra) (Craig Barritt/Getty Images for GQ/AFP)
A bíróság ezért 300 ezer dolláros kártérítést ítélt meg a férfinak, 
és 11 ezer dollárt a feleségének. 
Ez forintban összesen több mint 88,5 millió. Emellett az étteremnek 
az ítélet szerint be kell fizetnie 1 millió dollár bírságot is. 
Azaz azon az egy kis dróton kb. 370 millió forintnyi pénzt buknak.
A Guardian kérdéseire egyelőre nem reagált sem a francia séf, 
sem az étterme, de lapértesülések szerint fellebbezni készülnek az elsőfokú ítélet ellen. 
(Guardian)

Forrás: 444.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése