2016. január 5., kedd

Ma született Dr.Oetker (1862.01.06)

 Dr.Oetker élete (röviden)

Képtalálat a következőre: „dr oetker logo”


Képtalálat a következőre: „august oetker”   (Dr.August  Oetker)

1862 január 6-án született majd egyetemi évei után 1891-ben Bielefeldben vásárolt egy gyógyszertárat. A parányi hátsó szobában kísérletezett, különböző készítményeket állított össze, (gyógybor, szemölcsírtó tinktúra, stb.) de a várt sikert egyik sem hozta meg.
Képtalálat a következőre: „dr oetker sütőpor” Dr.Oetker patikája

Ekkor kelesztő anyagon kezdett dolgozni, éjszakába nyúlóan kísérletezett. Bár a sütőport már feltalálta egy kémikus, de furcsa íze volt és nem lehetett tárolni.
1893-ban siker koronázta munkáját, 10 pfennigért kezdte forgalomba hozni a zacskós sütőport, ami egy font lisztből készített süteményhez volt elegendő. A minőséget a Dr. Oetker név biztosította, a háziasszonyok elragadtatással fogadták.
Képtalálat a következőre: „dr oetker sütőpor”       Képtalálat a következőre: „dr oetker sütőpor”  Képtalálat a következőre: „dr oetker sütőpor”  

A családi vállalat felvirágzott. 1900-ban 20 millió, 1914-ben már 110 millió tasak sütőport adtak el. Később vaníliás cukrot, étkezési keményítőt, pudingport is forgalomba hoztak. Az 1950-es eladási rekordot (400 millió zacskó sütőpor, 350 millió pudingpor) soha nem sikerült újra megismételni.
A múlt század elején sütemény recepteket nyomtattak a sütőporos zacskókra, később nagy sikerű receptgyűjteményeket és szakácskönyveket is forgalomba hozott a családi cég. 1914-ben eladta a gyógyszertárat és új üzemet épített fel Bielefeldben, ahol 350 embert foglalkoztatott. Dolgozóit megbecsülte, karácsonyra aranyérméket vagy fejenként két vödör lekvárt ajándékozott nekik.
Képtalálat a következőre: „dr.oetker”
(Bielefeld a központ)
  Képtalálat a következőre: „dr oetker sütőpor”
  (Jánossomorja a magyar központ)

A társaság központja azóta is Bielefeldben található, de Németországon kívül a világ 40 országában kaphatóak a Dr. Oetker termékei. Az európai és a tengerentúli szervezetek közel 8000 alkalmazottat foglalkoztatnak. A vállalat több mint 100 éves története során az Oetker-család mindig is aktív szerepet vállalt a cégvezetésben. Magyarországon nem sokkal az alapítás után, a múlt század elején jelentek meg az Oetker-termékek. Ma már 350-en dolgoznak a budapesti irodában és a jánossomorjai gyártóüzemben. A márka száznál is több különböző termékkel van jelen az élelmiszerüzletekben, ezek közül szinte valamennyi a legnépszerűbb saját kategóriájában. Független kutatási eredmények igazolják: a Dr. Oetker az egyik legismertebb, legkedveltebb és leggyakrabban használt élelmiszeripari márka Magyarországon. A Dr. Oetker Magyarország tízszer is kiérdemelte a Superbrands-díjat.

Képtalálat a következőre: „dr oetker sütőpor” Képtalálat a következőre: „dr oetker sütőpor”  Képtalálat a következőre: „dr oetker sütőpor”









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése